Friday, April 30, 2010

Multumesc Mona:

"Suntem intr-un etern faliment de catifea"

Tuesday, April 27, 2010

Fifea, impecabil, la despartire:

"Cand ai timp o sa trec sa-mi iau de la tine ce mai ai pe la mine"

inca odata, pt ca e impecabila poanta:
"Cand ai timp o sa trec sa-mi iau de la tine ce mai ai pe la mine"

Saturday, April 24, 2010

Levi Strauss, Lacan si Mario Garcia dintr-o lovitura

"Layout is the body language of text"
Andrei Crisan

Wednesday, April 14, 2010

Glume fizice

Lupta e drogul cel mai pervers. Am mai spus-o, sunt prea lenes sa am vreo dependenta serioasa - mi-e prea lene sa alerg dupa dealeri, sa-mi vand televizorul, ma rog, sa-mi cumpar mai intai televizor ca sa-l vand dupa aia pentru droguri etc. Dintre toate dependentele de care am scapat cu ocazia asta cel mai tare ma bucur ca am scapat de dependenta de lupta.
American Beauty e un film foarte trist. Nu, nicidecum ca se termina trist. Ci fiindca incepe cumplit de trist. Ca si Fight Club, ca si... E vorba despre unu care se scoala intr-o dimineatza/serara/pranz si se apuca sa darame tot. Sa se lupte cu sistemu (whatever "sistemu" means). E cel mai cumplit lucru care ti se poate intampla. Sa te incurci atat de tare in propriile argumente incat sa trebuiasca sa schimbi cu totul paradigma. Sa negi toate axiomele pana la ultima si sa te apuci sa refaci toata matzocareala de pe alte premise. Parca si aud: pa da frate! Asta da curaj! Sa darami tot ca s-o iei de la cap. Buhahah!. Insist: Buhahaha!
Ok, deci de maine hotarasc ca Genet e un gaozar penibil, ca von Trier e probabil un personaj din Familia Guldenburg si ca cea mai tare muzica din lume e lady Gaga. Asa si? Chiar presupunand ca se poate sa-ti dai reset complet si sa crezi cu adevarat ce spui. Chiar daca reusesti sa-ti dezbraci toate etichetele si ramai in curu gol, pregatit sa-ti tatuezi valori noi pe glezna. Ce-ai rezolvat? La urma urmei tot pe buda o sa ai revelatii. E codat genetic in tine.
De-aia m-a busit rasul mai devreme cand m-am prins ca ma citez de foarte multa vreme. Ma pregateam de un discurs de genul "aolo' saracu de mine mi s-a terminat benzina, de-acum merg din inertie" Si ma gandesc, poate ar trebui sa trag de volan sa ma infing intr-un parapet acu cat mai am viteza. Ca sa ce?! Maaama da ce revelatii pizdoase o sa am io desfigurat si tetraplegic! Ba pe-a ma-tii.
Te lupti cu teama ca n-ai facut destul, cu planeta care nu intelege ca tu..., te lupti cu gagica care nu vrea sa-ti arate o tzatza, cu cainele care nu vrea sa faca sluj, cu vinovatia ca nu te simti suficient de vinovat, cu furia, cu fiscul, cu timpul, cu parul pubian, cu sentimentul ratarii, cu mahmureala, cu complexul de superioritate, cu tine. Te lupti ca si cum e razboi, ca si cum ar fi ceva de cucerit la final.
Te lupti de-an' pulea de fapt. Si cand simti ca se aproprie momentul sa ai revelatia asta (nasoala fie vb intre noi) dai din colt in colt ca poate mai e o cioaca daca schimbi directia si tot, poate daca il fut pe Brad Pitt... ori daca imi dau foc la masina... Poate daca ma fac tamplar o sa ies cel mai mare tamplar si n-o sa mai am nici o grija. Sau cel mai mare revolutionar daca te paleste revolutia. Sau cea mai placida gospodina. O sa ajungi Jim Morrison si Stephen Hawking si Gandi si Bill Gates si Jesus la un loc. Si?! Si o sa-l vezi pe unu care e toate astea plus Cornel Fugaru si... gata. Mori in clipa aia pe loc de ce gluma tare ti-ai facut. Buhahah!. Insist: Buhahaha!