Friday, March 21, 2008

the geek comes out of the closet

A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk, I have a workstation . . .
— Steven Wright

Thursday, March 20, 2008

Fight Club

this is your life

the dust brothers

and you open the door
and you step inside
we're inside our hearts
now imagine your pain
is a white ball of healing light
that's right, feel your pain,
the pain itself,
is a white ball of healing light
i don't think so

this is your life
good to the last drop,
doesn't get any better than this
this is your life, and it's ending
one minute at a time
this isn't a seminar
and this isn't a weekend retreat
where you are now
you can't even imagine
what the bottom will be like

only after disaster
can we be resurrected
it's only after you've lost
everything that you're
free to do anything

nothing is static,
everything is appalling (evolving),
everything is
falling apart

you are not a beautiful and unique snowflake
you are the same decaying
organic matter as everything else
we are all a part of the same compost heap
we are the all-singing,
all-dancing crap of the world
you are not your bank account,
you are not the clothes you wear
you are not the contents of your wallet
you are not your bowel cancer
you are not your grande latte
you are not the car you drive
you are not your fucking khakis

you have to give up

you have to realise that someday you will die,
until you know that you are useless
i say let me never be complete
i say may i never be content
i say deliver me from swedish furniture
i say deliver me from clever art
i say deliver me from clear skin and perfect teeth
i say you have to give up
i say evolve, and let the chips
fall where they may

i want you to hit me as hard as you can

welcome to fight club
if this is your first night
you have to fight

Sunday, March 16, 2008

copiii de bani gata o duc rau

Nu e banc:
La televizor, un copil de metamagnat, sa fii avut 18-20 de ani, raspunde la intrebarea "ce-i urati fratelui dvs?" (care frate, saracu, taman era in biserica sa fie botezat ca orice bebelus de 6 luni)
"- Sanatate si putere de munca!"

Putere de munca?! Frate are 3 luni bietu fractu'!


Imi aduc aminte de colegu meu de liceu - numit in continuare Colegu, care avea un tata director - numit in continuare Director. Ne duceam la video la Colegu'. Si nu uita niciodata sa ne spuna ca nu e al lor videou, ca e al unor amici de familie. Zambeam pe sub necrescutele mustati si ne vedeam de Vandam si Roki, fumandu-i Kentu si bandu-i whiskyul (probabil ale unui vecin). In toamna lu 89 l-au arestat pe Director pt subminarea economie nationale sau ceva de genu asta. Furase prea mult se pare. Evident dupa revolutie, Directoru (intre timp la alta fabrica da tot director) era mare dizident si suferise ca un caine pe vremea lu ceasca. Sau cel putin asta ne explica Colegu. Intre timp eram mai marisori, ne luasem si noi video asa ca am inceput sa facem si mai tare misto de Colegu si de tacsu' Directoru martir. A trebuit sa treca niste ani sa decriptam mistourile alea ca fiind mai mult decat invidie. Sigur ca ti-e ciuda pe ala care are video si casa si Dacie CN. Faceam misto de Colegu si nu de mine care eram virgin si aveam un tata drogat si betiv. Fiindca toata gasca (plina de virgini si virgine) stia ca tata e drogat si betiv. Iar la invidie ma ducem cu pieptu inainte: "Baiiii mi-am luat ceas cu melodii!!!" Nici de Jan nu era cazu sa facem misto: tacsu' a stat cateva luni somer dupa revolutie cand numai era sef la UTC (d-soarele care nu stiu ce e UTC sunt rugate sa ma contacteze urgent). Dupa aceea insa ne-am imbatat cu totii si ne-a povestit cum facea el compuneri frumoase si de-aia il facusera mare sef, sa compuna telegrame de felicitare si cuvantari de 1 Mai muncitoresc. N-ai cum sa dispretuiesti un om care traia din facut compuneri! Directoru' insa a insistat sa ramana neprihanit. Si Colegu la fel, intre timp director la randul lui - l-am vazut zilele trecute la televizor pe Money Chanel, cu un discurs de-ala etern candidat in campanie.
Le multumesc parintilor mei si parintilor prietenilor mei ca nu le-a fost frica de banii lor, de functiile lor, de credintele viciile si esecurile lor. Le multumesc ca nu suntem niste tonomate de platituni transparente (apropos, as vrea sa recuperam cuvantul asta dragut de la Basescu). Le multumesc ca ne-au lasat sa spunem bancuri cu ceasca, "la draku" si toate celelalte lucruri care ne fac altceva decat niste aparate de pastrat aparentele. Ii deplang sincer, fara urma de invidie, cu doar un strop de condescendenta, pe baietii de bani gata care sunt obligati/obisnuiti/dresati/indobitociti sa spuna ca si-au muncit din greu BMW-ul; mai ales ca unii s-ar putea sa fie sinceri.

Saturday, March 08, 2008

libertatea de esprimare

Da, sigur ca avem voie sa zicem ce vrem. Da vedeti dumneavoastra...
Asta seara, printr-un concurs de imprejurari de care ma fac in intregime vinovat si nu-l vom discuta aici, am ajuns sa ma uit la emisiunea megastar de buzunar pe prima.
m-am enterteinat cu stoicism pana cand concurenta Gianolia (sau Elomitra sau Iolandia sau Natiola, sau...) a cantat o piesa pe care o stiam de mult. Genu' ala de piesa pe care ai o singura sansa s-o canti si sa nu te umpli de penibil: cu totul altfel de cat originalu. Si aproape i-a iesit fetii. Bravo ei. O fi ajutat-o aparatu' de indreptat dintii, faptul ca nu-i scrisese iubitul Nelu din Moldova... ma rog, mai ca n-am ras. Toate bune pana aici doar ca au urmat comentariile juriului. Stiti, e un concurs unde niste copii vin sa-si faca rost de o slujba la vreo emisiune pe B1 si niste oameni mai vechi din showbiz vin sa faca parte din juriu ca sa nu se afle ca ultima oferta pe care au avut-o a fost la emisiunea de pe B1. Cum ziceam, un domn din juriu, ala cu cioc care canta la o formatie pe care as putea eventual s-o caut pe google, un domn din juriu deci, ii spune bietei fete ca a cantat mai bine ca originalul. Acuma io n-am nimic cu nimeni, le-as abuza si io pe domnisoarele alea, da de ce trebuie sa te coiesti chiar in halu asta frate?! Mergi dupa emisiune in culise da-i o muie si am terminat treaba... Sigur acu mai e si posibilitatea ca omu sa creada sincer ce zicea. Daca n-are internet il rog sa ma sune si ii fac io niste CD-uri. Daca are, il rog sa se imbrace gros ca sa se pise "originalul" pe el, pe libertatea lui de esprimare de baiat cu articol pe wiki care "a scris doua poezii si o proza" si pe formatia lui celebra prin loganuri tunate: asa sau asa sau asa...
PS piesa era Nothing compares... da e inregistrare de studio si oricum o avem acu' pe Cariolina.
Multumim megastar!

Monday, March 03, 2008

cainele meu vorbeste mai bine ca mine

propozitiile care incep cu "uneori" nu spun nimic. "uneori ma duc la teatru, iti dai seama ca nu e suficient si adaugi: si ma enerveaza aia care..." - hai sictir! normal ca uneori te duci la teatru, o data pe an. e la fel de relevant ca si cum ai spune ca uneori castigi la loto. sau "uneori e bine s-o lasi mai moale, sa mai lasi de la tine". ete pula! formuleaza frate corect: "esti o mahalagioaica de trei lei si vorbesti ca si cum te-ai certa peste gard cu vecinu, fericita ca nu te poate palmui"
propozitiile care incep cu "dar" ar trebui sa inceapa cu "nu!"
propozitiile care incep cu "uite!" nu atrag nimanui atentia, isi subliniaza doar propria platitudine.
Orice propozitie care incepe cu "orice" e o incercare ieftina de aforism.
"De fiecare data" e o constructie greu de pronuntat si mai ales de argumentat.
...
De dragul vorbirii (ca doar asta ne face oameni ce draku) nu ne mai intelegem. Sintaxa si morfologia ar trebui curatate la sange. Ne-am intelege mult mai bine: Stau, Fut, Beau, Dorm, Plang. Dex-u' la modul general ar trebui taiat macar de la jumatate. Nu selectie - rupte pur si simplu pagunile de la 300 incolo. ne sunt arhisuficiente literele A-d.

as vrea sa traiesc in china si sa aiba mama pile la fabricile pt export