Tuesday, May 20, 2008

Fiindca...

...nici nu merita sa comentez ce CD s-a nimerit sa pun LA INTAMPLARE (jur!) asa ca hai sa ne batem capu cu altceva.
In parcare musc, ciocolata se rupe incet, plasele cu mancare vegetariana stau cuminti pe bancheta langa baxul de apa, seara e calda cu urme de lasciv, barmanitza din barka ne vrajeste sublil si mercantil. Dimineata am intalnire, ma duc si rup. La birou e cafea. La politie o sa ma duc saptamana viitoare cu actele. Mi-e indiferent daca ploua. Astazi o sa spun mai mult ca sigur o propozitie cu Dogville si Miller. Ce poanta tare ar fii sa ma sune Vadim acum! Ne e dor de el, ne-am saturat sa ne barfim intre noi.
Inconstienta e o stare de fapt nu o stare de spirit.

Daca Labis ar fi avut iPod si peste 30 de ani...

Mi-e frica. Si incrancenarea cu care ma ascund intr-o atitudine patern-retarda ma sperie mai tare decat faptul in sine. Daca nici macar atata sange nu mai am incat sa ma ridic si sa dau play la maxim sa crape boxele: in continuarea programului veti asculta Concertul de la Koln fiindca asa mi s-a pus mie! Si daca va place sau nu, mi se rupe fiindca e cea mai frumoasa de pe pamant. E o simfonie si puteti sa va dati cu curu de pamant pana crapati, macar un timp asa o sa fie si nici nu vreau sa aud tampenii de genu "iprovizatie", "free jazz" ori "fantezie". O simfonie pe care nu mai am curajul s-o ascult. De ce? Ca tuseste unu la inceputul partii a II-a? Ca baga distort difuzorul de basi? Ca stiu cum se termina?
Mi-e frica fiindca de... cateva (cine le mai numara) auditii incoace n-am mai prins nici o nuanta noua. Mi-e frica sa nu fii ajuns la capatul muzicii. Imi simt urechile infundate si-atunci ma ascund in scuza de un penibil aproape amuzant cum ca mi-e mila sa irosesc simfonia asta atat de... jur ca e primu' cuvant la care m-am gandit, puteti rade, macar patetic imi mai iese: diafana.
Si-asa, abia putand sa stau in picioare din cauza celor 3 randuri de pampersi care-mi ascund frica, mai am neobrazarea sa mimez un complex de superioritate pe care si-l-a uitat demult o cunostiinta la mine.
Ia mai ziceti mai flacai, hai hai hai!