Thursday, February 16, 2012

"La munca baaa" e ma-ta

Care pula mea de piata?! Care puii mei de antreprenoriat?! ANAfutu-ti mortii ma-tii imi ia banii de-n'pulea, recunoaste ca a gresit dar nu ridica poprirea ca "nu s-a finalizat dosarul". Iar Raiffeisen, dupa ce blocheaza odata toata suma ceruta de ANAF imi tine in continuare conturile blocate ca sa-mi blocheze aceiasi suma din fiecare cont inca odata si inca odata...

Iar eu tre' sa ascult toti corporatistii, fratii si fii de corporatisti, fiicele si nevestele de baroni locali liberali, psdisti si pdlisti si de cate feluri or mai fi ei, uscali-s-ar semintia, ca trebuie sa pui osu’ la treaba.

Bai ce usor tre’ sa-ti vina pe limba “la munca baaa” de la caldura ML-ului. Ce lesnicios tre’ sa para antreprenoriatul cand il suni pe sefu de la fisc sa vada ce e de facut cu “problema aia” si vorbesti la o partida de golf cu prietenu tau de la banca sa-ti mai dea 50mil euro.

Vedea-v-as in puscarie pe toti!

Asa si ce vrei? Anarhie? DA!

Vine unu’, imi da in cap si am terminat, nu ma mai chinui ca lindicu’ la limba aspra si, culmea, sa ma mai si simt vinovat ca nu-mi iese. Sa traiesc cu frustrarea ca poate oi fi io prea prost si de-aia nu-mi iese.

Nu frate!!! Sunt mai destept ca Vanghelie si mai bine pregatit ca multi dintre marketing managerii carora tre’ sa le sug pula ca sa-mi dea in scarba un OK pe un buget. Nu e vina mea. E vina voastra! Voi trebuie sa n-aveti bani de salarii, voi trebuie sa nu plecati nicaieri in concediu si sa traiti din imprumuturi avand facturi de mii de euro neincasate. Voi ajunsii care propovaduiti minciuna asta de “piata”.

Voi cretinii care va dati de liberali si neo-liberali si post-pdlisti si-mi ziceti “da, sigur mai sunt accidente dar asta e singura varianta”. E, ia sa va iau io la pula toata familia si sa ma instalez in penthousurile voastre si sa va trimit la canal si sa vezi ce impaciuitor o sa va zic “da, s-au facut greseli dar daca nu mai furati din fabrica si aveti rabdare o sa vina curentu’ iar si poate o sa se dea si painea la liber fara cartele”.

Ati scapat de comunism si credeti ca de-acum n-are cum sa fie decat bine fara sa va prindeti ca de fapt ati intrat intr-un sistem care va face partasi de buna voie la toate mizeriile. Nici macar dihotomia “noi” vs “ei/securitate/PCR-isiti” nu ne-a ramas. Acum toti cu mic cu mare cladim viitorul luminos format din dudui monoideatice care lucreaza la norma intr-o banca, atente doar sa nu-l supere pe sefu si sa le stea bine unghiile si jmekeri care au echivalentul modern al Daciei cu “numar mic” si bord de CN-u’.

Da, anarhie, da dictatura, da comunism – macar stim o treaba, totul e pe fata, scapa cine poate.

No comments: