Wednesday, December 26, 2007

Citez N-6

"...iar acum în fața unor oaspeți veniți de la Centrala, conducatorii noștri își caută virtuțile pe care nu le au, încercând să-și acopere viciile și neputința de a conduce această uzină"
MIHĂIȚĂ MIHAI - Veșmântul lui Nessus
Editura CONPHYS, Rm. Vâlcea 1997
ISBN 973-9334-11-3

Tuesday, December 25, 2007

Citez N-7

"Aceiași locuitori sărmani ai cetăților erau însă protagoniștii parodiilor grotești din timpul carnavalurilor sau al altor serbări asemenea, cum ar fi Sărbătoarea Măgarului sau așa numitele charivari, alaiurile de la a doua nuntă a văduvilor, care prilejuiau strigăte și gesturi obscene, travestiuri și mai ales o hărmălaie nesfârșită de tingiri, căldări și linguroaie."
UMBERTO ECO - Istoria Urâtului

Sunday, December 23, 2007

Citez N-8

"Puşca, unde mi-e puşca? (Se întoarce cu faţa către capetele de rinoceri din fundal şi strigă:) Am să mă apăr împotriva lumii întregi, mă voi apăra, mă voi apăra! Sînt ultimul om şi voi rămîne aşa pînă la cea din urmă suflare! Nu mă dau bătut!"
EUGEN IONESCO - Rinocerii

Saturday, December 22, 2007

Citez N-9

"N-aş fi venit aicea de-aş fi putut alege.
Şi chiar dacă-aş fi liber, spuneţi-mi,
unde-aş merge?
Să nu te naşti mai bine-i. Dar cum să evitam?
...Acum însă că suntem - de ce să mai plecăm?"
Omar Khayyám (1048-1131)

Citez N

"Până la urmă, trebuise să accepte concluzia că un bărbat nu se poate sincroniza cu o femeie."
A. Van Voght - Lumea Non-A

"raţionalitatea obiectelor intră în conflict cu iraţionalitatea nevoilor"
Jean Baudrillard - Sistemul obiectelor

Tuesday, December 18, 2007

stiu, e nedrept...

ca daca esti american ai voie sa calci oameni cu masina
ca daca nu esti n-ai voie
ca Nemescu a murit intr-un taxi
ca taximetristu n-a apucat sa-si plateasca Dacia "la ramanere"
ca n-am pompa de ac la jeep
ca am jeep
ca strada Batistei nu se cheama Teo Peter
ca ma fut la intamplare
ca oamenii se bat pe brazi in selgros
ca am avut pian in copilarie
ca n-am bani sa plec in Africa
ca africanii n-au bani sa stea acasa
ca oamenii sunt obligati sa se repete
ca filmul a devenit un mestesug
ca n-am facut armata
ca n-am castigat niciodata nici un concurs
ca nu mai ai unde emigra
ca am gasit hamsii la non-stop
ca Microsoft are 94% din piata
ca Alexandria/Teleorman n-are fir de punct turistic sau peisaj
ca am unde sa fug din dementa bucurestiului festivo-masochist

de aceea propun sa ne invidiem preventiv fara menajamente, la sange.

Friday, December 14, 2007

Despre filme e ok daca stii asta...

(...) ala negru care respira greu. Era tacsu' ma!
si asta.

Cui ii place Queen

Cand a murit Freddie toata planeta l-a plans cu inversunare si pentru cateva luni din masinile domnisoarelor a incetat sa se auda Chuck Berry si Buddy Holly in favoarea lui Bohemian rapsody. Teoretic asta ar fi semn de progres daca n-as stii ca aceleasi domnisoare cutreerau cu un an inainte (n-aveau carnet inca) cu Eliade prin metrou. Toate. Si ce-i rau in asta? Ca rasa domninanta pe aceasta planeta sunt oile! N-am nimic cu Eliade si nici cu Queen. Ba chiar l-am ascultat pe primu. Da m-am saturat sa ma amuz la indivizii care se chinuie cu inversunare sa-si foloseasca mac-ul doar pt ca e cool. Frate! Pe bune acu! incetati odata cu tampeniile! Pula e la fel de mica fie ca o masurati in centimetrii sau in inci. Macar in centimetrii e mai simplu.

Tuesday, December 11, 2007

m-am ajuns

in ciuda, copilariilor fortate, betiilor pe care nu le voiam neaparat, foitelor din torpedou, in ciuda incapatanarii cu care sunt consilier fiindca e o forma confortabila de somaj, m-am ajuns.
ne dam foarte usor seama de aceasta fiindca trebuie neaparat sa-mi planuiesc revelionul. nu mai merge sa ies pe 31 in oras si sa ma culeaga careva la o carciuma, la un chef, ceva, fiindca toti sunt la Viena, Sovata, Katmandu, Gramestii de Sus, Anversu de Deal...

Monday, December 10, 2007

azi n-am fir de revelatie

biserica e o franciza care... asa si?!
la 7 am oamenii dau buluc ca o... asa si?!
NFS pro Race... asa si?!
Star Wreck: In the Pirkinning... asa si?!
De fapt fulgii astia cu lapte nici nu... asa si?!

Ravi Shankar - complete... asa si?!
Cand e urat afara nici zgomotul... asa si?!


Mi-e lene si sa pierd timpul!

Friday, December 07, 2007

Rezumatul dada

2007 - Paris
Producator francez la bere:
- Bai e nasol ca nu mai exista decat capitalism. Nu mai ai optiuni. Cand era si comunismu' aveai macar de unde alege.
Artist roman la aceeasi bere:
- Da nu ti se pare ciudat ca discursul tau comunist se bazeaza pe inventia capitalista cu "sa am de unde alege"?

1990 - Cluj
Cititoare de ParisMatch si ascultatoare de Europa libera, revolutionara:
- Si totusi spune-ne cum era, la ce sa ne asteptam?
Prof. univ de chimie -> Locotenent front -> Prizonier in siberia -> Stungar -> Prof Univ. Motoare electrice
- Pai, cum sa fie?! La fel...

2007 - Bucuresti
Ceausescu e cel mai bun si cel mai rau lider politic al romanilor; Adrian Paunescu polemizeaza la tv, e nebun, destept si inofensiv deci amuzant. Traiasca ratingul! | Art Directorul de la ziarul local din Odorhei a primit premiu la concursul de poze Orange. | O cunostinta mi-a aplicat discursul "sa salvam planeta, implica-te, fii si tu ecologist ca mine". Sunt un tip politicos deci n-am ras nici de data asta. | Time zice ca a murit cultura franceza | Astazi la banca ratacisem printre hartii 65k E si niste oameni m-au ajutat asa pur si simplu, fara spaga, fara fite, pentru ca pur si simplu asta era treaba lor.

Avem obsesia sa impartim lucrurile pe normalitati. Normalitatea lu' X care bea si fumeaza, a lu' Y care salveaza balenele in timp ce mor zilnic mii de oameni, a lui Z care... Din toate aceste normalitati se fac statisticile care decid cum sa arate ambalajul de Cocolino sau care sa fie sloganul campaniei de toamna. In toate gasim un procent cat de mic de care ne agatam in religia asta ciudata ca toate cuvintele din dictionar au un inteles. Inclusiv "normalitate"

Monday, December 03, 2007

Sa ne lasam de fumat

"N-o mai sun niciodata!" e cel mai evident exemplu despre cum oamenii n-au forta propriilor decizii. In timp ce-i explicam doct si fumat lu F cum e cu treaba asta, imi gasesc in rucsacel argumetele si contraargumentele amestecate si scot la intamplare. Inchipuie-ti cum ar fii sa poti! Sa-ti respecti juramantul din clasa a 7-a ca n-o sa porti decat sosete albe si pe-ala din liceu ca o sa fii toata viata roker si o sa intri la medicina sa te ierte mama ca ai furat banii de-acas'. Pai hai sa ne inchipuim un betiv burtos cu geaca de blugi jerpelita si plete (rare si pe alocuri carunte) a carui principala preocupare e sa dea in fiecare an admitere la medicina...
De-aia e ok din cand in cand s-o lasi mai moale cu principiile. Sunt insa unele enunturi ca tricourile: jerpelite si raspurtate da te-ai obisnuit cu ele si nu-ti vine sa le arunci. Asa m-am simtit azi cand mi-am dat seama ca e prea frig cu geamul deschis si prea fum cu el inchis. Cautand o solutie mi-a trecut prin minte sa nu mai fumez. Mama ce m-am enervat! Pai futu-ti europa ma-tii si ecologistii curului si pastele si da-i si lupta... Adica ce ma?! ma faceti voi pe mine?! Ma pish pe mesajele voastre obstinante si pe asaltu' mediatic si pe legislatie. Fumez cand vreau io ma, pana crap ce treaba aveti voi cu mine! Sau...

Sunday, December 02, 2007

screenplay rules

1. imi plac femeile cu coc. nu cocul ala de matusa la nunta si nici ala punk din care rasar 10 spice multicolore. e un coc din care fuge o suvita sau doua, cocul de facut jogging da pe care il poti duce eventual si la slujba. aaa... sa nu ne batem capu'

2. Dvdplayerul meu de 88,59RON sucks ceea ce in esenta e o veste buna fiindca inseamna ca in curand o sa-mi cumpar altul la fel de prost da putin mai scump.

3. In 2002 cand Nicu Cusca juca in Adaptation aveam de la Rechinu (apropos, bafta cu filmu'), un xerox cu Robert Mckee si cred ca la o betie citisem vreo doua fraze pe contracoperta unei carti de-a lui Carabat. Mi-a placut de curand Stranger than fiction si chiar ma intrebam daca ne prostim noi sau se destepta americanii. Probabil ambele. Dar azi am vazut iar adaptation si parca e mai tare, mai pontos cumva.

4. "Pi", "Hangar 18", "9 1/2 weeks", "8 1/2", "300"... Ok frate, inteleg, mai exista filme cu cifre da pe bune acu... Cum ar fi "7 ani, 6 luni, 12 zile, 8 ore si un sfert sau si 10 minute in Tibet", sau "Armata celor 5 maimute mascul macac, 3 maimute femela gorila, 2 maimute cimpanzeu pui si 2 maimute babuin cu fundul rosu"... Io am vrut, chiar am vrut, da nu se poate mai nene sa vezi un film care sa se cheme "4 luni, 3 saptamani, 11 zile, 2 carturi, o amiaza, 4 ore, 3 sferturi, 11 minute, 18 clipite si un pic" va rog pe aceasta cale sa mi-l povesteasca cineva sau sa-i schimbe titlul si sa mi-l dea asa pe cd.



Deci ne prostim si noi si ei. Limpede ca lumina soarelui nu?!