Friday, January 22, 2010

Planeta noastra e la mishto

Va aduceti aminte de cainele care a muscat japonezu'? Stiti, cainele comunitar aparat in proces de Paula Iacob cu martori care descriau caracterul imaculat al patrupedului... E, asta e povestea care ma face sa cred ca urmatoarele istorii de birou nu sunt doar nascocierea bolnava a amicilor mei "excentrici" ci mai degraba dovada ca enuntul din titlu e un eufemism.


- 1 -
Inventar de pitchuri
scena reala in 2 acte
Personaje:
Om. Birou de PR. Bipedă. Firma
Actul 1

Om (catre Bipeda secretara):
Bai hai sa facem un fel de inventar sa vedem cene-ar mai trebui la biroul asta

Bipeda secretara:
Sigur sefu'
Omul pleaca la o intalnire si cand se intoarce o gaseste pe Bipeda concentrata adanc pe sarcina ce-i fusese atribuita. Da, facea inventar. Tocmai numara postiturile. Pe bune! Serios, aplicat, cu abnegatie. Om ofteaza si fireste o indruma in suturi spre o cariera de sotie de deputat avand ca hobiuri calatoriile, muzica si shopingul.


Actul 2
Ne aflam in biroul de la o Firma unde personajul nostru, Om, asteapta sa primeasca un brief si caietul de sarcini pt a intra intr-un pitch. Pe usa intra Bipeda pe care o concediase cu ceva timp in urma.
Om:
Ce surpriza! Ce faci aici Bipeda?

Bipeda (serios, spunand adevarul cu un ranjet victorios):
Eu sunt directoarea de marketing!






- 2 -
Adio pica frunza
scena reala intr-un act

Personaje:
Bipeda Junior account, Corporatia X, Agentie, Om2

Actul 1

Bipeda:
Om2, ajuta-ma si pe mine sa bugetez actiunea asta pt Corporatia X ca nu prea ma pricep. M-am angajat de curand la Agentie ca aveam o pila la sefu'.

Om2.
Stiu cum te-ai angajat doar uitandu-ma la tine. Ia, ce-ai scris pana acu'?

Bipeda:
Pai, am scris Frunza - 200E; Foarfeca - 20E; Actor care sa taie - 250E; Caine- 500E

Om2:
Poftim?! Bai, tu faci misto de mine?! Ce actiune e asta?

Bipeda:
Pai sa vezi, am fost la intalnire la Corporatia X si aia ziceau ca uite, toti concurenti fac actiuni de CSR pe mediu si ar trebui sa faca si ei. Dar nu le-au placut ideile noastre si domnu' director de-acolo a dat el o solutie si io m-am apucat sa bugetez. A zis ca mai bine sa taiem frunze la caini...

1 comment:

ClaudelGFX said...

ba esti tare! zau ce trist! ma doare burta